De Stentor, 13 Juli 2009

ZWOLLE - Het beste terras van Zwolle? Volgens Misset Horeca is dat Talamini aan de Grote Markt. De ijszaak staat op nummer 35 in de landelijke Terras Top-100. Dat is een ranglijst die uitgeverij Misset jaarlijks opstelt.
In de Top 100 staan nog drie Zwolse bedrijven: Mizu aan de Jufferenwal op 53, Het Vliegerhuys aan de Nieuwstraat op 54 en Café De Gezelligheid aan het Gasthuisplein staat op nummer 69. Winnaar was De Boterlap in Harderwijk.

Bedrijven kunnen zichzelf opgeven voor deelname; ruim zeshonderd bedrijven deden dat. Daaruit werden er 150 geselecteerd en anoniem gekeurd. De terrassen zijn beoordeeld op het uiterlijk van het terras, gastvrijheid, service, snelheid, frisdrank uit een flesje en de kwaliteit van de bestelling.

Misset: vrijdag 10 juli 2009 - Talamini heeft beste terras Zwolle

ZWOLLE - Het beste terras van Zwolle? Volgens Misset Horeca is dat Talamini aan de Grote Markt. De ijszaak staat op nummer 35 in de landelijke Terras Top-100. Dat is een ranglijst die uitgeverij Misset jaarlijks opstelt.
In de Top 100 staan nog drie Zwolse bedrijven: Mizu aan de Jufferenwal op 53, Het Vliegerhuys aan de Nieuwstraat op 54 en Café De Gezelligheid aan het Gasthuisplein staat op nummer 69. Winnaar was, zoals deze krant vrijdag al meldde, De Boterlap in Harderwijk. Bedrijven kunnen zichzelf opgeven voor deelname; ruim zeshonderd bedrijven deden dat. Daaruit werden er 150 geselecteerd en anoniem gekeurd. De terrassen zijn beoordeeld op het uiterlijk van het terras, gastvrijheid, service, snelheid, frisdrank uit een flesje en de kwaliteit van de bestelling.

Snackkoerier Augustus 2008

Het terras van IJssalon Talamini aan de Grote Markt in Zwolle kan zich meten met de beste terrassen van Nederland. Het familiebedrijf, geleid door Gianna Talamini, eindigde als vierde in de Terras Top 100, een wedstrijd van ons zusterblad Misset Horeca waarvoor meer dan driehonderd bedrijven zich inschreven. Talamini is trots en vindt het ‘enorm leuk, vooral voor het personeel. ,,Het is hun verdienste, wij bedenken dingen en zij moeten het uitvoeren.’’ Ze vermoedt dat de hoge klassering mede komt door de snelle en vriendelijke bediening. ,,En verleden jaar hebben we het terras helemaal vernieuwd. Alles is tot in detail in onze huisstijl en op elkaar afgestemd.’’
 
Bij de beoordeling is gekeken naar de snelheid, vriendelijkheid van de bediening, het op de juiste wijze uitserveren van drankjes en snacks en de algemene staat van het terras.
 
In de Terras Top 100 van Misset Horeca zijn nog twee ijssalons te vinden, cafetaria’s komen er niet in voor. IJssalon Friûl in Doetinchem behaalde een 61-ste plaats. Pico Bello in Schagen is op plaats negentig terug te vinden.


Artikel Peperbus

Topklassering voor talamini
BINNENSTAD - IJssalon Talamini heeft afgelopen vrijdag de vierde plek van de Terras Top-100 behaald. "Het is in een woord, geweldig", zegt eigenaresse Gianna Talamini.

Misset Horeca heeft de Horeca Top-100 dit jaar voor het eerst samengesteld. De afgelopen maanden zijn meer dan driehonderd terrassen beoordeeld op verschillende criteria. Bij de deelnemers werden in mei foto's geschoten van het terras. Er werd niet alleen aandacht besteed aan de verzorging van het terras, maar vooral aan de bediening. Zo werd onder andere gekeken of de begroeting beleefd was, de bestelling juist uitgeserveerd werd en of de medewerker bij een leeg glas vroeg of de klant nog wat wilde drinken.

Gianna Talamini ziet de klassering als een ware teamprestatie. "Ik had tegen het personeel gezegd dat ze alert moesten zijn. En we hebben allemaal erg ons best gedaan. We hebben op de dag van de uitslag met het personeel een hapje en een drankje gedaan.". Daarnaast is het volgens Talamini een geweldige opsteker voor de Zwolse ijssalon. "We hebben vorig jaar nieuwe stoelen, tafels en parasols gekocht. Ik vind het extra mooi dat het harde werken beloond is. We konden het eerst echt niet geloven."

Talamini vond de manier waarop hun klassering op vrijdag bekend gemaakt werd, een beetje onduidelijk. "We lazen in een persbericht dat we een kanshebber waren. En op vrijdag werden we niet door Misset Horeca, maar door een krant gebeld dat we op de vierde plaats waren geëindigd."
Talamini las in de maandelijkse nieuwsbrief dat horeca gelegenheden zich bij Misset konden opgeven. "Het leek mij leuk om mee te doen. Ik dacht: waarom niet?"

Bekijk hier het filmpje van de Stentor

Artikel RTV-Zwolle

Talamini hoog in Terras Top-100
Het terras van Talamini heeft een vierde plaats weten te bemachtigen op de ranglijst van beste terrassen van Nederland. De Zwolse IJssalon hoort daarmee tot de absolute top van ons land.

Vakblad Horeca Misset presenteerde vrijdag voor het eerst een ranglijst met de beste terrassen van Nederland. In de afgelopen maanden bezochten medewerkers van Horeca Misset meer dan 300 terrassen door het hele land. Tijdens deze ‘geheime’ bezoeken werd gelet op de verzorging van het terras, verder werd de bediening onder de loep genomen.

Gianna Talamini, een van de eigenaren van het familiebedrijf reageerde vrijdag verrast op de hoge notering van het Zwolse bedrijf. ‘ Dit is erg leuk voor ons, maar ook voor Zwolle’, aldus Talamini. ‘ Ik was al blij met een plek in de Top-100’, laat ze enthousiast weten. Volgens Gianna Talamini zit het terras op de mooiste plek van Zwolle. Waarom Talamini op de vierde plaats is gekomen? ‘Mensen worden hier snel en vriendelijk bediend en we serveren goede producten. We werken bij Talamini met een team van jong personeel’. Gianna Talamini kon vrijdag nog niet vertellen of de vierde plaats binnenkort gevierd gaat worden met een feestje voor het personeel, ‘ik weet het pas net dus daar heb ik nog niet over nagedacht’.

Talamini is een familiebedrijf dat al sinds 1923 bestaat met vestigingen in Deventer, Zutphen en Zwolle. In de Top-100 staat nog één ander Zwols terras, het terras van hotel-restaurant Fidder dat op de 62e plaats staat.